Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η ένταση της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας μέσα από την ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής περιοδείας που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Πρέβεζας ο υποψήφιος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Περιφερειάρχης Ηπείρου Κώστας Κωτσαντής και οι υποψήφιοι για την αντιπεριφέρεια και το δήμο Πρέβεζας Γιάννης Νόβας και Βαγγέλης Τσοβίλης.
Οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” συναντήθηκαν με την διοίκηση και με εργαζόμενους του νοσοκομείου όπου επισημάνθηκαν οι συνέπειες των ελλείψεων σε προσωπικό εις βάρος ασθενών και εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αναισθησιολογικό τμήμα για αρκετές μέρες δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, ενώ στο ΚΥ Πάργας υπάρχει μόνο ένας γιατρός. Προβλήματα εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης δημιουργούνται και στο εξοπλισμό αλλά και στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου που αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας με τους φορείς να παλεύουν χρόνια τώρα για δημιουργία νέου νοσοκομείου χωρίς ΣΔΙΤ.
Για αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουν χρόνια τώρα και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας με τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την εντατικοποίηση της εργασίας και η οποία θα ενταθεί με την μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ολοήμερες αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις, που θα εξωθούνται να αναζητούν έσοδα χαρατσώνοντας ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ανέδειξαν την ανάγκη καταδίκης της ανθυγιεινής και επικίνδυνης για το λαό πολιτικής। Κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη διστάσουν, να κάνουν το βήμα. Να ενισχύσουν, μαζικά, αποφασιστικά την “Λαϊκή Συσπείρωση”. Για να δυναμώσει η πάλη συνολικά των εργαζομένων και του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, που να ανταποκρίνονται στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας.

28/7/२०१०
Γραφείου Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης