Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΑΤΕ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΑΤΕ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τον πολιτικό χαρακτήρα της επικείμενης μάχης των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, με αιχμή του δόρατος την πάλη ενάντια στο μνημόνιο κυβέρνησης-τρόικας, ώστε την κρίση, για την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη να την πληρώσει η πλουτοκρατία. Κάλεσμα ενίσχυσης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του αγωνιστικού συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την καπιταλιστική κερδοφορία απεύθυνε ο υποψήφιος με τον παραπάνω συνδυασμό Περιφερειάρχης Ηπείρου Κώστας Κωτσαντής σε σημερινές περιοδείες που πραγματοποίησε σε εργασιακούς χώρους του νομού
Ο Κώστας Κωτσαντής συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην Αγροτική Τράπεζα που οδεύει προς ιδιωτικοποίηση με ότι συνέπειες αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, για τους παραγωγούς αλλά και τις θυγατρικές εταιρίες που ανήκουν σε αυτή όπως είναι η “ΔΩΔΩΝΗ”. Αγωνία και ανησυχία που καταγράφηκε και από μεριάς των εργαζομένων. Επισκέφθηκε επίσης τους εργαζόμενους στην “ΠΙΝΔΟ” που δουλεύουν στα σφαγεία αλλά και στην διοίκηση όπου δουλεύουν αρκετοί συμβασιούχοι καθώς τους εργαζόμενους στον “ΝΟΥΣΙΑ” και στην ανακύκλωση που παρά την σκληρή δουλειά δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου επισήμανε μεταξύ άλλων τον γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. Πρόκειται είπε για “βαθιά πολιτική μάχη καθώς τα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα καθορίζονται από την γενική πολιτική κατεύθυνση, του μνημονίου, της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Δεν αναγνωρίζουμε, συνέχισε κανένα χρέος, κανένα έλλειμμα, δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά η πλουτοκρατία και αυτή πρέπει να πληρώσει”
Αναφέρθηκε στο πυρήνα της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην τοπική διοίκηση και στο στρατηγικό στόχο που αυτή έχει. “ Ο Καλλικράτης, είπε, είναι ακόμη ένας κρίκος συντηρικοποίησης της τοπικής διοίκησης, για να υπάρχει πεδίο ευρύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου, ανάπτυξης κερδών, για την ενίσχυση της ιδιωτικοποίηση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας κ.α.”
Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην πιστέψουν ότι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι δήθεν “τοπικές” υπογραμμίζοντας πως τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα όπως π.χ οι ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς και η εμπορευματοποίηση της προσχολικής αγωγής, η ανυπαρξία έργων υποδομής για την άρδευση, την αποχέτευση, για την αντιπλημμυρική προστασία και την αντισεισμική θωράκιση, για τον αθλητισμό αποτελούν συνέπειες της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από τους εκπροσώπους της και στους δήμους.
Να καταδικάσουν την πολιτική που φορτώνει νέα δεινά στις πλάτες του εργαζόμενου λαού, να στείλουν πολιτικό μήνυμα ανυπακοής, απειθαρχίας στα βάρβαρα μέτρα. Ενισχύοντας την “Λαϊκή Συσπείρωση”. Τους κομμουνιστές και τις δυνάμεις εκείνες που συναντήθηκαν στους λαϊκούς ταξικούς αγώνες ενάντια στο σφαγιασμό των εργασιακών λαϊκών δικαιωμάτων. Ώστε από ακόμη καλύτερη θέση οι εργαζόμενοι να βάλουν πλάτη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για τη Λαϊκή εξουσία και οικονομία προκειμένου οι άνθρωποι του μόχθου, αυτοί που παράγουν τον πλούτο, να τον καρπωθούν κιόλας.

Γραφείο Τύπου
26/7/2010