Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κάναμε μέχρι τώρα μια σοβαρή προσπάθεια μέσα σε ένα καινούριο - διευρυμένο περιβάλλον. Περάσαμε από τα χωριά του νέου Δήμου, συνομιλήσαμε με αρκετούς συνδημότες μας, ακούσαμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Καταθέσαμε τις απόψεις μας, τονίσαμε τα σημαντικά για μας ζητήματα αυτής της περιόδου και μέσα σε αυτό το κλίμα συγκροτήσαμε το Ψηφοδέλτιό μας.
Απευθυνθήκαμε στους συνδημότες μας που στενάζουν κάτω από το βάρος των οικονομικών και γενικότερων μέτρων, που βλέπουν το μέλλον να σκοτεινιάζει, που ζουν τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθείται, που μέρα με τη μέρα δυσκολεύουν οι συνθήκες ζωής. Δεν απευθυνθήκαμε για συνεργασία στους λίγους που συμφωνούν με τα μέτρα, που έχουν ευθύνη για όσα συμβαίνουν κεντρικά και τοπικά, που χρεώνονται αρνητικά για την ως τώρα στάση τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μέσα από τέτοιες διαδικασίες συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιό μας. Απαρτίζεται από εργαζόμενους με τους οποίους ενδεχομένως να μην συμφωνούμε σε όλα, ξέρουν όμως ποιοι είμαστε, γνωρίζουν τις βασικές μας αρχές. Εξάλλου με κάθε υποψήφιο συναντηθήκαμε, καταθέσαμε το πλαίσιο αρχών μας, δεν υποχρεώσαμε κανέναν να αποδεχτεί την ιδεολογία μας, ούτε να απαρνηθεί τις απόψεις του, συμφωνήσαμε όμως στα βασικά ζητήματα αυτής της περιόδου: στον ρόλο του Καλλικράτη, στο Μνημόνιο και την γενικότερη πολιτική, στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε απλά ένα καλό αποτέλεσμα με όποιο κόστος, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα μέτωπο και στον Δήμο μας ικανό να αντιπαρατίθεται με τις δυνάμεις που θα προωθήσουν τις αναδιαρθρώσεις στο επόμενο διάστημα. Μια παράταξη όχι ευκαιριακή αλλά που θα είναι παρόν στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του μέλλοντος, που θα ενημερώνει, θα αποκαλύπτει, θα εμπνέει, θα κινητοποιεί. Στο διάστημα που απομένει ως τις εκλογές θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να φτάσει η φωνή μας παντού, θα ξεδιπλώσουμε τις θέσεις μας, θα ζητήσουμε τη στήριξη από όλους τους συνδημότες.
Η Παρουσίαση του Ψηφοδελτίου μας στο Ελληνικό έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα। Θελήσαμε αρχικά να αποφύγουμε τις πολυτελείς αίθουσες, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η φτώχεια επεκτείνεται. Να αποφύγαμε τον εντυπωσιασμό των λαμπερών φώτων, των ηχηρών ονομάτων όλων όσων καταγράφονται ως εντύπωση αλλά που απέχουν πολύ απ’ την αλήθεια, από την πραγματικότητα. Επιπλέον θέλαμε να δείξουμε πως το Ελληνικό ως σύμβολο της εξαπάτησης, του πολιτικαντισμού αλλά και της αντίστασης και του αγώνα, είναι εδώ με τα προβλήματά του και περιμένει λύσεις. Όχι πάλι προεκλογικές υποσχέσεις για «πράσινα χωριά» - όπως του υποψήφιου Περιφερειάρχη κου Αργύρη – ή για ότι άλλο μειώνει την αγανάκτηση των κατοίκων λίγο πριν τις εκλογές. Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε ότι η λύση στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του καθενός και όλων μας είναι οι μαζικοί, συλλογικοί αγώνες με οργάνωση και προσανατολισμό.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Βασιλείου Παναγιώτης, ΒΑΘΥΠΕΔΟ ,Υπάλληλος ΕΡΤ, Πρόεδρος κοινότητας Βαθυπέδου, Μέλος Δ.Σ. ΠΟΣΠΕΡΤ
Γκόγκα Μαρία » Συνταξιούχος
Γκογκάκης Πέτρος ΚΑΛΑΡΙΤΕΣ Ιδ. Υπάλληλος - Μουσικός
Γκαμπένη Δήμητρα ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ Νοσηλεύτρια
Λαναράς Λάμπρος » Οικοδόμος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κατσανοχωρίων
Μπατσή Ουρανία » Γιατρός
Μπατσής Αλέξης » Υπάλληλος ΔΕΗ – Πρόεδρος Τοπικού Σωματείου ΔΕΗ
Έξαρχος Αλέκος » Συνταξιούχος Οικοδόμος
Καλογιάννη Ανθή » Άνεργη
Κίτσος Γιώργος » Τοπογράφος
Ντούρος Γιάννης » Μηχανολόγος Μηχανικός
Σκανδάλης Βαγγέλης » Συνταξιούχος Πολεμικού Ναυτικού
Γρηγορίου Βασίλης ΜΑΤΣΟΥΚΙ Καθηγητής Σχολών α.μ.ε.α. του ΟΑΕΔ
Καλογήρου Γιάννα » Άνεργη
Κωστίκας Δημήτρης » Γεωλόγος – Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης
Γιώτης Λευτέρης ΠΡΑΜΑΝΤΑ Υπάλληλος ΕΛΓΑ
Ευθυμίου Μαίρη » Νοσηλεύτρια
Κίτσου Τασία » Ιδιωτική Υπάλληλος – Πρόεδρος Συλλ. Αμπελοχωριτών, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλ, Μέλος Διοίκησης ΕΚΙ
Κωστούλα Δάφνη » Φοιτήτρια Νομικής
Μάνθος Πάνος » Συνταξιούχος Οικοδόμος – Πρ. Πρόεδρ. Σωματείου Οικοδόμων Αθήνας
Μπόγδος Νίκος » Φοιτητής
Μπούτζα Ελένη » Νοσηλεύτρια - Προϊσταμένη Μαιευτικής Κλινικής Παν. Νοσοκομείου
Πραμαντιώτη Ερωφίλη » Φοιτήτρια
Τζαχρίστα Νίκη » Νοσηλεύτρια – Προϊσταμένη Χειρουργείων Πανεπιστημ. Νοσοκομείου
Τσιακτσίρας Γιάννης » Φοιτητής
Κυργιάκης Κώστας ΣΙΡΑΚΟ Συνταξιούχος Τραπεζικός
Πουλιάνος Δημήτρης » Ξυλουργός
Βλάχος Στέργιος ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ Συνταξιούχος- Πρώην Πρόεδρος Δημ. Συμβ. Δήμου Τζουμέρκων
Βράνος Αποστόλης » Υπάλληλος Πανεπιστημίου, μέλος Δ.Σ. Διοικητικού Προσωπικού
Βράνος Νίκος » Ηλεκτροσυγκολλητής
Καλύβας Γιάννης » Συνταξιούχος δάσκαλος – πρώην Συνδικαλιστής
Μπούτζα Σταυρούλα » Συνταξιούχος – πρώην Συνδικαλίστρια
Πρέντζας Κώστας » Συνταξιούχος Οικοδόμος – Πρώην Δημ. Σύμβουλος Δήμου Τζουμέρκων