Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΡΤΑΣ

Την ανάγκη για αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα τις διατροφικές ανάγκες του λαού και τα συμφέροντα των αγροτών και των εργαζομένων κόντρα στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική- αντισυνεταιριστική πολιτική που οδηγεί στην απαξίωση, στην ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις ανέδειξε. κλιμάκιο της “Λαικής Συσπείρωσης” στην σημερινή του περιοδεία στον “ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ” της Άρτας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Κώστας Κωτσαντής, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ζιώβα και υποψήφιο δήμαρχο Άρτας Κώστα Παπαιωάννου συναντήθηκαν με την διοίκηση και τους εργαζόμενους στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό που κατέχει το 11% της εγχώριας πτηνοτροφικής παραγωγής.

Αποτέλεσμα της πολιτικής του “ανταγωνισμού” και της “ελεύθερης αγοράς” είναι το υψηλό κόστος των ζωοτροφών που συγκριτικά με πέρσι φτάνει έως και 50% πιο πάνω, η χρηματοδότηση της συνεταιριστικής επιχείρησης από την ΑΤΕ με ληστρικούς όρους δανεισμού (επιτόκιο που φτάνει 12,75% με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου) που οδηγεί στον οικονομικό στραγγαλισμό τους μικρομεσαίους πτηνοτρόφους, εξωθεί λόγο και της ενίσχυσης της διόδου των ιδιωτών και των μονοπωλίων στο πτηνοτροφικό τομέα την συνεταιριστική επιχείρηση να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι εργαζόμενοι από την άλλη λόγο των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων βιώνουν την μείωση των μισθών και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Δουλεύουν σε χαμηλές θερμοκρασίες που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός από αυτούς να αντιμετωπίζουν ρευματικές παθήσεις. Σε αυτά ακριβώς τα ζητήματα, στους υπεύθυνους και στις διαχρονικές συνέπειες από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των μικρομεσαίων παραγωγών, εργαζομένων αλλά και των διατροφικών αναγκών του λαού στάθηκε ο Κώστας Κωτσαντής καλώντας σε μαζική υπερψήφιση του συνδυασμού της “Λαικής Συσπείρωσης”

“ Η ρεαλιστική λύση, σημείωσε για την μόνιμη διασφάλιση της δουλειάς, των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, των πτηνοτροφοπαραγωγών και συνολικά της φτωχής και μεσαία αγροτιάς περνά μέσα από τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής με παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα ενισχύονται από το κράτος σε όλα τα επίπεδα, για καθετοποιημένη παραγωγή και ανάπτυξη της βιομηχανίας στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού προς όφελος των λαϊκών αναγκών»

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρτας όπου καταδείχθηκε η τοπική φορολογία που πληρώνουν οι δημότες για την συντήρηση και λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου, των όμβριων υδάτων. Το γεγονός ότι ένα αγαθό όπως είναι το νερό έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα..

Γραφείου Τύπου Λαικής Συσπείρωσης

15/10/2010